Dagopvang

Voorlopig hebben wij geen plaats voor nieuwe honden.

Onze dagopvang is bedoeld voor vaste klanten die met regelmaat (wekelijks) hun hond brengen. Wij hebben geen plaats voor af en toe een dagje opvang. Wij hebben ook geen nacht,- weekend- of vakantieopvang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waarom dagopvang voor de hond en hoe stel ik me dat voor?

Er zijn verschillende redenen te bedenken:

Voor de hond

  • Lekker een dagje ravotten om energie kwijt te raken
  • Contact met soortgenoten is voor een hond heel belangrijk
  • Leren van elkaar wat sociaal hondengedrag is
  • Een hond is een sociaal dier wat sociale interactie nodig heeft en het vaak niet fijn vindt om lang alleen thuis te zijn

Voor de baas

  • U moet werken en dan is de hond niet de hele dag alleen thuis
  • U wilt even uw handen vrij om te winkelen of een dagje uit te gaan
  • U weet dat uw hond sociaal contact met andere honden nodig heeft en u kunt dat zelf niet bieden
  • Uw hond heeft veel energie

Als de honden van jongs af aan naar een dagopvang gaan, leren ze daar veel van en gaan ze ook met veel plezier naar hun vriendjes in de kennel. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw hond het niet leuk vindt, de meeste honden vinden het geweldig! Wij zorgen voor een goede begeleiding in het begin, zodat de hond ontspannen de andere honden kan leren kennen. Wij houden de baasjes op de hoogte van de gebeurtenissen in de dagopvang en over het gedrag en welzijn van hun hond. Moe maar voldaan gaan de honden ´s avonds weer naar huis.

Wij zijn een betrekkelijk kleine dagopvang, zo´n 20 honden kunnen per dag bij ons terecht, van maandag t/m vrijdag. Hier hebben wij bewust voor gekozen omdat wij persoonlijke aandacht belangrijk vinden. Dit is in deze opzet mogelijk. De honden verblijven in groepjes OLYMPUS DIGITAL CAMERAbij elkaar in de kennel. Zij hebben een binnen-  en een buitenverblijf.  Binnen kan de verwarming en een muziekje aan. Er staan manden met kleedjes en er is altijd drinkwater beschikbaar. De deurtjes naar buiten staan bijna altijd open, mits het slecht weer is of als de honden rust nodig hebben. Het buitenverblijf is een gedeelte betegeld en een gedeelte met gras. Alle 5 de binnen kennels hebben ook een buitengedeelte.

De honden worden in een groep ingedeeld naar grootte, drukte, leeftijd en karakter. Zo´n groep kan 3 honden zijn, maar kan soms ook wel uit 8 honden bestaan. Het gaat erom dat uw hond zich prettig voelt in de juiste situatie. Wist u dat honden hier weleens uit zichzelf naar toe komen wandelen? Wij genieten er natuurlijk ook van als de honden het zo naar hun zin hebben.

Breng- en haaltijden zijn: tussen 7.00 – 9.00 uur bent u welkom om uw hond te brengen en tussen 16.00 – 18.00 uur kunt u uw viervoeter weer ophalen.   Kosten: 1 – 3 dagen per week 15,- euro per keer, 4 of 5 dagen per week 14,- euro per keer.  Momenteel hebben wij geen plaats voor af en toe een dag opvang.