Dagopvang

Vanwege het COVID-19 virus is de dagopvang tijdelijk gesloten!

Onze dagopvang is bedoeld voor vaste klanten die met regelmaat (wekelijks) hun hond brengen. Wij hebben geen plaats voor af en toe een dagje opvang. Wij hebben ook geen nacht,- weekend- of vakantieopvang.

Waarom dagopvang voor de hond?

Er zijn verschillende redenen te bedenken:

Voor de hond

  • Lekker een dagje ravotten met hondenvriendjes;
  • Contact met soortgenoten;
  • Leren van elkaar wat sociaal hondengedrag is;
  • Een hond is een sociaal dier wat sociale interactie nodig heeft met bekende soortgenoten;
  • Een hond vindt het niet altijd fijn om alleen thuis te blijven.

Voor de baas

  • Tijdens de dagen dat u werkt hoeft u zich geen zorgen te maken over uw hond;
  • U weet dat uw hond sociaal contact met andere honden nodig heeft en u kunt dat zelf niet bieden;
  • Uw hond is erg actief, maar u heeft beperkt tijd om met de hond bezig te zijn.

Als de honden van jongs af aan naar een dagopvang gaan, leren ze daar veel van en gaan ze meestal met veel plezier naar hun vriendjes in de opvang. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw hond het niet leuk vindt, de meeste honden vinden het geweldig! Wij zorgen voor een goede begeleiding in het begin, zodat de hond ontspannen de andere honden kan leren kennen. Wij houden de baasjes op de hoogte van de gebeurtenissen in de dagopvang en over het gedrag en welzijn van de hond. Moe maar voldaan gaan de honden ´s avonds weer naar huis.

Wij zijn een betrekkelijk kleine dagopvang, zo´n 20 honden per dag kunnen maximaal bij ons terecht.  Hier hebben wij bewust voor gekozen omdat wij persoonlijke aandacht belangrijk vinden. Dit is in deze opzet mogelijk. De honden verblijven in groepjes bij elkaar in de opvang, met een binnen-  en buitenverblijf.  Binnen kan de verwarming aan als het wat kouder wordt en er staat altijd een muziekje aan. Er staan manden met kleedjes en er is altijd drinkwater beschikbaar. De deurtjes naar buiten staan bijna altijd open, mits het slecht weer is of als de honden rust nodig hebben. 

De honden worden in een groep ingedeeld naar grootte, drukte, leeftijd en karakter. Zo´n groep kan 3 honden zijn, maar kan soms ook wel uit 8 honden bestaan. Het gaat erom dat elke hond zich prettig voelt in de juiste situatie. Wist u dat honden hier weleens uit zichzelf naar toe komen wandelen? Wij genieten er natuurlijk ook van als de honden het zo naar hun zin hebben.

Brengtijden zijn van 7.00 – 9.00 uur  en haaltijden zijn van 16.00 – 18.00 uur. Wij nemen ’s ochtends de hond aan en aan het einde van de dag halen wij de hond uit de opvang en geven hem/haar weer aan u. Wij willen geen mensen in de opvangruimtes om onnodige opwinding en drukte te voorkomen.

Kosten: 1 – 3 dagen per week 15,- euro per keer, 4 of 5 dagen per week 14,- euro per keer.  Wij zijn van maandag t/m vrijdag open.