Gedragsbegeleiding Tinley

 

Vanwege het COVID-19 virus kan ik op dit moment alleen telefonische – en skype consulten met u afspreken. Op deze manier kan ik u ook goed helpen bij een probleem met uw hond. Ik kan oefeningen laten zien en/of filmpjes van oefeningen toesturen met de uitleg van de oefening via een hand out.  U kunt het contactformulier invullen, dan bel ik u om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u een hond met een gedragsprobleem en zoekt u hulp om dit probleem op te lossen? Het probleem kan voor u als eigenaar, voor de hond zelf of voor de maatschappij  vervelend zijn. Belangrijk is om eerst samen met u het probleem te “ontrafelen” en dan een diagnose te stellen. Het gedrag kan door vele oorzaken zijn ontstaan en afhankelijk van de oorzaak kunnen we naar een oplossing zoeken. Van diagnose gaan we samen naar een passend plan gericht op u en de hond, want elke baas en elke hond is uniek.  We gaan dan daadwerkelijk  aan de slag met het ongewenste gedrag van uw hond. Zo krijgt u goed inzicht in het probleemgedrag en gaan we samen aan de slag om dat te veranderen. Het welzijn van de hond en de relatie tussen eigenaar en hond staan hierbij voorop!

TINLEY GEDRAGSTHERAPIE:

Kijk ook op www.tinleygedragstherapievoordieren.nl voor meer informatie over Tinley gedragstherapie.

Intakeformulier: Als we een afspraak hebben gemaakt stuur ik u per mail  een intakeformulier met veel vragen over uw hond. Dit formulier geeft mij voor ons gesprek al enig inzicht over de problematiek, het is dan ook goed om het zo uitgebreid mogelijk in te vullen. In het gesprek wat volgt kan ik hier verder op doorvragen. Graag ontvang ik ook een filmpje met het probleemgedrag zodat ik het gedrag van de hond al enigszins kan zien.

 1e Consult: Afhankelijk van het probleem kom ik naar u of komt u met de hond naar mij toe. In  veel gevallen is het beter om het gedrag in de eigen omgeving te zien. Het probleem vraag ik verder uit om zo tot een diagnose te komen. Daarop volgt een plan van aanpak met tips en adviezen en  gaan we direct aan de slag met een aantal oefeningen. Dit plan wordt specifiek voor uw hond besproken en uitgevoerd, Na dit eerste gesprek stuur ik u het plan van  aanpak met alle informatie en uitleg die u nodig heeft. U kunt dan zelf aan de slag met uw hond. U krijgt gratis 3 maanden nazorg, zodat we zoveel mogelijk samenwerken aan het oplossen van het probleem. De kosten voor een consult van 1,5 uur zijn 175,- euro incl BTW (excl reiskosten).

Als er meerdere problemen spelen, bij agressie en bij alleen thuis problemen is het verstandig om een plusconsult te boeken van 2,5 uur voor 265,- euro. Het plusconsult kan op 1 moment of over meerdere momenten verdeeld worden. Als training van belang is, is het verstandig om de afspraak uit te smeren over 2 of 3 contactmomenten.

algemeen 2012 024

 Vervolgconsult: Het is best lastig om als eigenaar aan de slag te gaan met de adviezen. Praktijk begeleiding hierbij is van wezenlijk belang voor een succesvolle afloop. Daarom vind ik het zinvol om  nog 2x een uur na het 1e consult met u en uw hond te trainen zodat u een aantal keren heeft kunnen  oefenen onder professionele begeleiding. Dit kan overigens afhankelijk van het probleem korter of  langer zijn.  Mijn doelstelling is om het probleem voor u en uw hond zo goed mogelijk op te lossen.  Hiervoor is het zinvol dat u meer inzicht krijgt in de motivatie van de hond om bepaald gedrag uit te  voeren. (Waarom doet mijn hond dat)? Als dat helder is, kunnen we aan de slag met het therapieplan  en praktische oefeningen.

Dierzorgverzekeraars vergoeden diergedragstherapie van een gedragstherapeut die op de SPPD lijst staat. Deze lijst kunt u vinden op www.SPPD.nl. De hoogte van het bedrag kunt u navragen bij uw verzekering.

De kosten van een vervolgconsult van een uur zijn 110 euro; van een half uur 60,00 euro (excl. reiskosten).

Trainingen na het consult: 50,- per uur.

Voorbeelden van gedragsproblemen:

  •         Angst voor geluiden, vreemde voorwerpen,onweer
  •         Angst voor andere honden, mensen, kinderen
  •         Agressie naar andere honden, mensen, kinderen
  •         Niet alleen thuis kunnen zijn
  •         Onzindelijkheid
  •         Voerbakagressie
  •         Blaffen en grommen naar bezoek
  •         Vernielen
  •         Tomeloze energie
  •         Niet luisteren naar commando’s

dogvision banner 3

Andere mogelijkheden:

Een telefonisch consult, observatie advies of trainingen gekoppeld aan een consult zijn ook mogelijk, afhankelijk van uw wensen en de problematiek.