Gedragstherapeut Tinley

Drukwerk

Tinley is de grootste en de meest professionele organistie waarbij gediplomeerde en ervaren gedragstherapeuten voor dieren zijn aangesloten. Tinley Gedragstherapie heeft door heel Nederland Gedragstherapeuten voor honden, katten, paarden, konijnen en vogels. Wij als Tinley gedragstherapeuten werken samen en delen onze kennis en ervaring. Tevens zorgen wij ervoor dat we bij blijven in ons vakgebied. Wij werken samen met dierenartsen door heel Nederland. Voor meer informatie kunt u kijken op:www.tinleygedragstherapievoordieren.nl

In het blad “Onze Hond” kunt u elke maand een artikel lezen van een Tinley Gedrasgtherapeut. Wij zijn ook te vinden op evenementen, in andere bladen en werken zoveel mogelijk samen met dierenartsen.

Gedragstherapie voor honden is een vak waar een opleiding aan vooraf gaat met gedegen kennis en wetenschap. Als Gedragstherapeut vind ik het belangrijk om deze kennis praktisch te kunnen maken voor iedereen die wil leren om zijn hond beter te begrijpen en te begeleiden.

Helaas is Gedragstherapeut voor dieren geen beschermd beroep, iedereen mag zich zo noemen. Dat betekent voor u als klant dat u extra op moet letten. Want voor u en uw hond is het van belang om een goed advies te krijgen waar u werkelijk wat mee kunt. De gedragstherapeut moet u uitleg kunnen geven over de oorzaak van het gedrag, wat dat gedrag nu eigenlijk betekent en moet u ook kunnen begeleiden in het veranderingsproces. Dit kan een gesprek zijn, maar kan ook zijn door samen praktijkgericht aan de slag gaan. Voor u is het van belang om te leren waarom uw hond bepaald gedrag vertoont en hoe u dit kunt veranderen. Een plan van aanpak is altijd uniek: afgestemd op het probleem, uw wensen als eigenaar, uw hond en uw situatie.

Hoe vind u een betrouwbare gedragstherapeut?

  • Is de gedragstherapeut gediplomeerd?
  • Heeft degene genoeg ervaring? Is het zijn of haar dagelijkse werk?
  • Krijgt u een verslag? In zo’n verslag staat omschreven: probleemgedrag, oorzaak, diagnose en een plan van aanpak met praktische adviezen.
  • Blijft de gedragstherapeut op de hoogte d.m.v. seminars, cursussen, onderzoeken, inzichten en boeken?
  • Werkt de gedragstherapeut samen met dierenartsen?
  • Is de gedragstherapeut aangesloten bij een professionele organisatie als Tinley?
  • Staat de gedragstherapeut vermeld bij de SPPD: Stichting Platform van Professionele Diergedragstherapeuten? Het platform maakt zichtbaar welke professionele diergedragstherapeuten door een of meerdere dierverzekeraars worden vergoed. Zo kunt u in één oogopslag zien welke therapeuten voor hond,  kat, konijn en papagaai in uw regio werkzaam zijn en voor vergoeding in aanmerking komen.

 

10155789-83BFE2CEBEF6FA07152D

 

SPPD

Diergedragstherapeuten die op dit platform vermeld staan voldoen aan de volgende eisen:

A. Opleiding: diergedragstherapeuten op deze lijst hebben een relevante opleiding als gedragstherapeut.

B. Ervaring: diergedragstherapeuten op deze lijst hebben een minimaal aantal gedragsconsulten per jaar.

C. Werkwijze: diergedragstherapeuten werken volgens een werkwijze waarbij een zorgvuldige anamnese kan worden afgenomen. De GT beschikt over een algemene voorwaarden en een klachtenregeling.

D. Kwaliteitsbewaking: De GT werkt samen met meerdere dierenartsen en beschikt over referenties van dierenartspraktijken.

E. De GT volgt jaarlijks seminars, congressen en studiedagen om up to date te blijven. Daarnaast houdt de GT de wetenschappelijke literatuur bij.

 

Een aantal quotes van mensen die gedragsbegeleiding voor hun hond hebben gekregen:

Fijn Joke dat je steeds even vraagt naar hoe het gaat. Ook na het consult zorg je ervoor dat we bezig blijven met onze hond!

Door jouw respectvolle manier omgang met ons en onze hond durven wij onze problemen te bespreken.

Ik ben zo blij  dat er een oplossing is!

We begrijpen nu waarom onze hond dit deed. Ook wij moeten leren om beter te kijken naar onze hond en eerder in te grijpen.