Reviews

floortjenaFloortje is vandaag weer geweest en ze ziet er weer prachtig uit. Hierbij de foto’s van voor en na.Het plukken van een Fauve vereist een speciale aanpak en bij een andere trimsalon kwam ze altijd zo kaal als een kip terug, niet meer herkenbaar als Fauve en ook helemaal niet mooi. Op zoek naar een oplossing kwamen we bij jou terecht en je had al snel een voorstel over hoe we dat konden veranderen: eenmalig versneld plukken waardoor onder- en bovenvacht niet meer tegelijkertijd plukrijp zijn. Sindsdien komt ze altijd als Fauve terug, helemaal weer netjes verzorgd. hier rechts nog een foto van na het plukken.”

 

“Saartjsaartjee is sinds januari 2014 een dag per week bij Joke op de hondenopvang en het bevalt ons erg goed. De locatie is vanuit Snel en Polanen goed bereikbaar en ook dicht bij de snelweg, zodat brengen/halen op weg naar huis/werk weinig extra tijd kost. Aangezien Saartje een klein en jong hondje is, zijn we blij dat ze in een groep zit met rustige en kleine honden. Als ze ’s ochtends aankomt, is ze bijna niet meer te houden, zo graag wil ze spelen. ’s Avonds is ze dan best moe van al het spelen. Ze krijgt overdag wel een verplicht rustmoment, anders zou ze maar doorgaan en te moe worden. Het is fijn dat we via de mail makkelijk contact kunnen hebben met Joke over hoe het tijdens de opvangdag gegaan is.”

 

 

“Soms drie keer per week en ook wel eens 3 weken niet gaat Floor (Basset Fauve de Bretagne, bijna 8 jaar) naar de kennel, naar Joke en Anouk. En daar komt ze volgens mij al meer dan 6 jaar. Hoe leuk Floor het vindt weet ik niet, want dat kan ze mij helaas niet vertellen, maar ik denk dat ze het erg naar haar zin heeft. Als ik ’s morgens aan haar vraag: ‘Gaan we naar Joke, naar de kennel’, begint ze onmiddellijk te kwispelen, is ze heel enthousiast en wflooreet ze dat we met de auto weg gaan. Gelukkig is ze aan het einde van de dag ook weer blij als ik haar op kom halen…. Wat ik merk aan mijn hond is dat ze door haar verblijf in de kennel socialer is geworden naar andere honden. Nadat mijn lieve hond Fientje, met wie ze 6 jaar samen was, er niet meer was, (en met wie ze samen naar Joke ging), werd ze op straat bang voor vreemde honden. Met zijn tweeën ben je natuurlijk ook  veel sterker! En daar sta je dan ineens in je eentje. Dat was niet leuk. Gelukkig is die angst er niet meer en dat komt volgens mij doordat ze regelmatig in de kennel is met andere honden. Verder ben ik hartstikke blij met Joke want Floor mag altijd komen (ze is natuurlijk ook heel erg lief) ook al bel ik op het allerlaatste moment en dat is fantastisch!!!”

 

revieuw1

“Vanaf het begin is onze poedel Mailo 3 dagen in de week bij de dagopvang van Joke. Hij vindt het er geweldig !! Zodra wij de oprit oprijden van de dagopvang wil hij bijna uit de auto springen. Zodra we binnen zijn gaat Mailo eerst even alle andere hokken langs om de rest van de honden te begroeten. De tijden voor het brengen en halen van je hond is zeer flexibel. Voor ons, maar vooral voor Mailo, is de opvang top !! En een blije hond is een blij baasje”

 

 

 

 

“Hallo ik ben Boelie en ik boelieben bijna 3 jaar, en ik ben een boomertje. Eigenlijk is het aan mijn baasje gevraagd, maar ik weet het veel beter dus vertel ik mijn ervaring. Ik was bijna 12 weken toen ik voor het eerst ging,ik werd een beetje geborsteld, gekamd en mijn nagels werden geknipt. Dit was mijn eerste kennismaking met Joke en het trimmen, zodat ik eraan kon wennen. Ik vond het wel een beetje eng, maar ze waren zo lief voor me dat ik het al gauw wel fijn vond. Mijn baasje kreeg ook tips over het borstelen en dat vond zij weer prettig. Mijn baasje maakt elke 3 maanden een afspraak, dan wordt ik gewassen, en mijn vacht wordt gedaan wel in overleg met mijn baasje, want die wil het niet te kort. Als ik dan klaar ben na een uur of anderhalf word ik weer opgehaald, en mijn baasje is dan helemaal blij en tevreden. Lieve Joke en Anouk ik hoop dat jullie mij nog heel lang willen trimmen en verwennen. Pootje  van Boelie en een groet van mijn baasje”

 

“Onze Friese Stabij Aafke ging al als jong hondje weleens een dagje naar de Dagopvang. Elke keer is dat weer een feestje. Zodra ik haafkeaar de auto uitlaat op het terrein van Honda Brava begint ze druk en opgewonden te trekken en te kwispelen: geen houden meer aan als ik haar overdraag aan jullie, loopt ze vol vertrouwen mee. Ze kijkt geen eens even om naar mij…en wordt ze naar een binnen gebracht met een leuk speelkameraadje. Daarbij wordt goed opgelet of dat een goede match is. Nou dat is het eigenlijk altijd wel! Aafke speelt de hele dag en heeft het bijna te druk om te eten, te drinken of te rusten. Daar wordt echter goed op gelet: soms wordt Aafke even apart gezet, zodat ze even tijd voor zichzelf krijgt. Daarna mag ze weer heerlijk spelen met de andere honden of zelfs buiten op het speelveldje, waar dan ook nog een leuke honden oppasser  spelletjes met haar gaat doen. Aan het einde van de oppas-dag nemen wij dan weer een volledig tevreden hond mee, die ’s avonds na de avondmaaltijd, met een diepe zucht moe en voldaan op haar kussen gaat slapen. Dat was weer een heerlijk dagje uit bij Joke. Woef!!”

 

Isa“De afgelopen 8 jaar is Isa, onze Welsh Terrier teef, gemiddeld 3 dagen per week in dagopvang geweest. Ook heeft ze een aantal langere periodes tijdens onze vakanties in de kennel doorgebracht. Ze vindt het elke keer weer leuk om naar de kennel toe te gaan. Peter hoort dat aan de geluiden die ze maakt in de auto op weg naar de kennel. Hoe dichter ze bij de kennel komt, des te luidruchtiger ze wordt. Ze weet niet hoe snel ze naar binnen moet, als ze bij de kennel arriveert. Maar aan het eind van de dag vindt Isa het ook weer fijn om naar huis te gaan. Ze is dan heel enthousiast en moe van weer een voldane dag. Zo herhaalt zich dat ritueel een aantal keer per week. En het komt niet voor dat ze geen zin heeft om naar de kennel te gaan. Dus concluderen wij dat ze het prima naar haar zin heeft met haar maatjes.”

 

Sophie

“Lekker voldaan na een hele dag bij Honda Brava te zijn geweest! Bij deze dagopvang komt onze hond Sophie 3 dagen in de week al 12 jaar lang en voelt zich helemaal thuis! Ze leerde met andere honden omgaan en blijft nu ook op haar oude dag …door de andere honden gestimuleerd om te spelen. Daardoor blijft ze bewegen, wat goed is voor haar stramme gewrichten. Ook is er een mogelijkheid voor haar om even wat meer rust in te lassen voor een extra slaapje! Zonder deze dagopvang was ik nooit aan een hond begonnen en het mooie is ook nog dat ze daar getrimt kan worden!”

 

Nola

 

“Mij maakt het niet uit, maar m’n baasjes willen graag dat ik er goed uitzie als ik op vakantie ga. Dus in de zomer op de camping, in kerstvakantie met m’n allergrootste fan en op de wintersport, altijd ga ik weer netjes op pad. En omdat ik graag naar Joke ga neem ik dat ook maar voor lief, al dat knippen, kammen en wassen daar doe ik echt niet moeilijk over. Een “lekkere” lik over je neus van Nola.”

 

 

Toby

“Toby is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, een Toller dus, van bijna 2 jaar oud. Een Toller is de kleinste van de retriever-rassen, maar ook het soort met de meest energie. Je doet hem daarom geen plezier met een dag alleen thuis zijn. Daarom gaat hij al van pup af aan 1 dag in de week naar Honda Brava. Toby is altijd erg enthousiast om op die dag naar Honda Brava te gaan! Alsof hij weet welke dag het is, staat hij dan al te kwispelen bij de deur.Hij was laatst zelfs zo enthousiast, dat hij al in de auto dacht te springen voordat de achterklep open was. Die dag zal hij dus wel lichte hoofdpijn hebben gehad… Een riem heb je niet eens nodig om hem te brengen, hij weet precies waar hij moet zijn.”

 

Sepp“Onze super lieve flatcoated retriever Sepp komt al bijna 12 jaar bij Joke , de eerste jaren 2 keer per week  en het laatste jaar 1x per week,zodat wij met  een gerust hart naar ons werk kunnen en weten dat Sepp in goede handen is. Hij gaat met veel plezier en hij is gek op Joke en Anouk, in de auto gaat hij al piepen en staan en springt voor een 12 jarige nog snel uit de auto om vervolgens enthousiast naar binnen te gaan. Hij maakt een keuze in welke kennel hij wil en gaat vanuit de kennel direct naar buiten om de boel te begroeten en te verkennen. Een paar keer per jaar wordt Sepp getrimd en gewassen en ziet er dan weer tiptop uit en dat alles op een adres! Wij zijn super blij met deze hondenopvang!”

 

 

hond“Zodra we de provinciale weg oprijden richting Linschoten, komend vanuit Woerden voelt mijn 9 jarige Friese Stabij Kaatje dat er iets leuks gaat gebeuren. Ze gaat op de achterbank staan legt haar neus even tegen mijn oor alsof ze me wil vragen gaan we echt naar Joke en Anouk?  Voordat ik de bocht neem het erf op parkeer ik de auto bij het veldje met konijnen om een kort loopje te maken voor haar ochtend toilet. Die konijnen ruiken lekker en even lijkt haar aandacht en vooral haar neus daar heen te gaan, maar zodra we richting de kennel lopen is ze weer helemaal gericht op wat haar te wachten staat bij de dagopvang. Als puppy kwam ze hier al en maakte het voor Joke soms wel heel moeilijk want ze kon toren hoog springen, zo van de ene kennel naar het andere, maar ook als een wilde achter de konijnen in de wei aangaan. Inmiddels is ze een rijpere dame en heeft de wilde haren een beetje afgegooid,  maar ze is nog altijd even blij om bij Honda Brava te zijn. Ze staat met mij voor de deur, ik doe haar riem af, ze loopt direct naar haar grote vriend, haar stille liefde van wie ze me de naam nooit heeft verteld, en al liefkozend opkijkend naar die vriend ziet ze mij niet meer staan. Bij hem wil ze in de kennel en bij geen ander. Wanneer ik  haar eind van de dag kom halen, is ze ook altijd weer blij (gelukkig voor mij), maar ik kan aan alles merken dat ze het  heerlijk vindt in de dagopvang, met lieve vriendjes en gezellige vriendinnen om haar heen en lekker kleinschalig. En voor mij, haar bazin is het een prachtige uitkomst want die kan zo menig rustig werkuurtje maken, zonder zorgen om de hond.  Zelfs als de NS mij wel eens in  de steek laat en ik met vertraging in Woerden aankom is één telefoontje genoeg om Kaat toch nog iets langer op te vangen en eten te geven.  Kortom hond en bazin zijn beiden blij dat Honda Brava bestaat: een warme ‘hondenopvangplek’. “

xena

“Xena kwam vorig jaar als puppie van 12 weken voor het eerst in de kennel van Honda Brava. Toen was ze één van kleinste en inmiddels hoort ze bij groten. Nog steeds gaat ze  huppelend naar het pension. Inmiddels hebben we ook een juniorencursus achter de rug. Die cursus heeft de band tussen baas en hond enorm versterkt. Het allermooiste was de laatste cursusdag toen er even flink geravot mocht worden met bulldog Spike, dat is toch wel het allerleukste dat er is, spelen met andere honden.

Whiskey

“Whiskey is al sinds jaar en dag een trouwe klant bij Hond Brava. Deze oldtimer vindt het trimmen niet leuk maar hij komt toch altijd weer helemaal happy bij Honda Brava vandaan. Dit betekent dat hij goed behandeld wordt en Joke of Anouk hem toch gerust kunnen stellen zodat hij zich op zijn gemak voelt en alles over zich heen laat komen. Ook zijn pedicure behandelingen zijn altijd tiptop in orde! Honda Brava een aanrader voor hond en baas!”

 

SONY DSC

“Na de dood van onze ouwe, bazige Cairn Terrier stopte onze husky Charlie dagenlang met eten en was erg lusteloos. Wij dachten dit probleem op te lossen door snel een pup erbij te nemen, dus na 2 weken kwamen wij met een nieuwe hond thuis. De husky, die toch altijd al agressief op andere honden reageerde, greep de pup meteen bij de keel en had duidelijk de intentie hem meteen dood te bijten. Een latere poging  verliep ook rampzalig, dus we hebben meteen een bench voor de pup gehaald zodat ie veilig voor de husky was. Na een aantal dagen werd ik helemaal gek van het feit dat ik 2 honden had die totaal niet bij elkaar konden. Zelfs als de pup in de bench zat durfde ik niet weg te lopen, want de husky blééf grommen en happen naar de pup. Ik was de hele dag alleen maar bezig 2 honden uit elkaar te houden. Uiteindelijk hebben we op advies van de dierenarts Joke Sauerbreij ingeschakeld. Zij kwam gelukkig snel en er volgde eerst een lang gesprek over de voorgeschiedenis van Charlie. Daaruit kwam naar voren dat het gedrag van Charlie voortkwam uit angst doordat hijzelf als jonge hond is aangevallen door 2 grote honden tijdens het fietsen. Daardoor is hij angstagressie naar andere honden gaan vertonen, want het gebeurt nog steeds regelmatig dat wij tijdens het fietsen last hebben van honden die de weg opvliegen als wij langskomen. De Husky moest gaan leren om de pup niet als een bedreiging te zien, maar als een huisgenootje.  Hij zag hem niet als pup  maar als vreemde hond en hij had geleerd om agressie in te zetten als iets te spannend wordt, want dat werkt voor de Husky. Joke deed voor hoe ik ervoor moest gaan zorgen dat Charlie de pup leuk ging vinden. We hebben geoefend met kleine koekjes die Charlie elke keer dat hij naar de pup keek als beloning kreeg. Dit moesten we zelf dan zo vaak mogelijk doen. Daarbij waren er meer dingen die anders moesten, maar het ging vooral om die beloningen aan de husky voor het kijken (contact maken met de pup). Al na een paar dagen konden we de honden tijdens deze oefening vrijwel naast elkaar houden (wel nog aan de riem natuurlijk) en gaf Joke aan dat we ze nu wel tegelijk uit konden laten (op een veilige manier) en buiten konden oefenen met een hek tussen beide honden in. Ook dit ging steeds beter, en binnen 2 weken na het inschakelen van Joke’s hulp was het dan eindelijk zover dat ze tegelijk los in huis konden, door 1 persoon tegelijk konden worden uitgelaten, en voorzichtig met elkaar begonnen te spelen. Nu zijn we 2 maanden verder en waar de één is, is de ander ook. Behalve met fietsen, dat blijft Charlie’s ding.  Het gaat supergoed, en Joke had het goed gezien : de pup gaat de “leider” worden. Niet omdat hij zo overheersend is, maar juist omdat ie zo onverstoorbaar en stabiel is. En Charlie vindt dat alleen maar prettig, weer een “leider”.  Charlie volgt liever…

 

“Als voorbereidchow chowing op de komst van onze pup waren we op zoek naar een puppy cursus. Aan keuze geen gebrek in de regio Utrecht, het was dan ook niet makkelijk om iets te vinden wat bij ons pastte. Het voornaamste voor ons was een gediplomeerd persoon, aangesloten bij een professionele organsatie, dat ‘’de klik’’ er was en iemand met ervaring. We gingen eerst naar Joke voor een kennismaking, en konden haar meteen in actie zien tijdens een van de trainingen. We hebben gelijk een afspraak gemaakt! De keuze viel op privétrainingen, omdat dat het beste paste bij onze wensen. En wat zijn we daar blij mee! Voor onze Chow Chow pup, maar ook voor ons, want wij zouden niet zonder de nuttige tips en adviezen van Joke kunnen.“

 

“Met onze pup zijn wij puppytraining gegaan bij Honda Brava. Onze Boemer was 3 maanden oud. Wij hadden nooit eerder een hond gehad, dus vonden een puppytraining wel van belang. Ook al is onze hond een kleine hond en hadden wij aardig wat gelezen, je hond opvoeden is van andere orde. BoeBoemermer heeft vanaf het begin plezier beleefd aan de training. Maar vond het ook spannend. Hij is niet zo van:  “hier ben ik”. Hij kijkt graag de “hond uit de boom”.  Tja, en dan willen andere honden graag met je spelen, en dan moet je als pup aan de bak. Wat wil ik wel en niet en hoe ga ik dit overbrengen naar de andere honden. Als eigenaar heb je hier ook een rol in om de pup goed te begeleiden. We zagen Boemer hierin groeien en het was mooi om te zien dat Boemer aan het eind van de cursus wat zelfverzekerder is geworden.. Tijdens de cursusperiode was er genoeg tijd om de theorie eigen te maken en te oefenen met commando’s. Voor we het wisten waren we weer een week verder. Er wordt uitgebreid tijd genomen om de hulpvragen van het baasje te beantwoorden en te kijken hoe je hond zich gedraagt en zich het geleerde eigen maakt. Ook bij twijfels kregen we goede tips en konden we onze ervaringen met de andere baasjes delen. En natuurlijk hebben de honden het met elkaar leuk gehad! We gaan met veel enthousiasme verder naar het vervolg voor  

 

murphy“Murphy en mijn jongste zoon Bram vonden het beiden heel erg leuk en leerzaam om aan de cursus “Dogs wanna have Fun” deel te nemen. Wat ons vooral opviel was dat het niet alleen leuke spelletjes waren, maar dat de honden er echt “uitdaging” aan beleefden en dat bleek ook wel, want onze Murphy lag s’avonds na de cursus telkens “total loss” in zijn mand…! De spelletjes zijn namelijk gericht om de hond ook geestelijk uit te dagen. En deze cursus is voor honden van alle leeftijden, van jong tot oud. Een aanrader dus, voor zowel hond als zijn baasje…!”

 

 

 

image1

Mijn hond is weer helemaal uit de klit. De losse ondervacht en klitten zijn er door een speciale techniek uitgeblazen.

Er wordt niet zomaar in de vacht geknipt of geschoren. Daar zijn we heel blij mee.

 

 

 

 

Sinds 29 december 2014 is er een nieuwe regelgeving voor de invoer van (ras) honden. Van toepassing is onder andere dat honden jonger dan 3 maanden (die voorheem niet gevaccineerd hoefden te worden tegen hondsdolheid) Nederland niet meer in mogen.

De vaccinatie mag pas met 12 weken en vervolgens is er een wachttijd van 3 weken. De consequentie is dat de pup met 15 weken ingevoerd mag worden en bij de nieuwe eigenaar komt.

Normaal kan een pup al met 8 weken naar de nieuwe eigenaar. Dat betekent dat er een belangrijke fase in de ontwikkeling en krijgen van nieuwe indrukken, die voor het socialiseren en de ontwikkeling van de pup zo essentieel zijn, een achterstand oploopt. Onze Chow Chow “Joy” komt uit Frankrijk en is dus zo’n importhond.

We hebben heel veel plezier gehad aan de trainingen en adviezen bij Honda-Brava (Joke Saurbreij) in twee stappen: een individuele begeleiding en vervolgens een gehoorzaamheidstraining in groepsverband. Vertrouwd is dan vervolgens ook nog eens de mogelijkheid van een trimsalon waar inmiddels twee van onze Chow Chows zo af en toe een goede opknapbeurt van de vacht ondergaan. Een fijn adres voor je hond…..en voor jezelf. Omdat het om het baasje en zijn huisdier gaat. Zie   https://www.youtube.com/watch?v=2fLiwSEvoHo   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Nog een aantal quotes van mensen die gedragsbegeleiding voor hun hond hebben gekregen:

Fijn Joke dat je steeds even vraagt naar hoe het gaat. Ook na het consult zorg je ervoor dat we bezig blijven met onze hond!

Door jouw respectvolle manier omgang met ons en onze hond durven wij onze problemen te bespreken.

Ik ben zo blij  dat er een oplossing is!

We begrijpen nu waarom onze hond dit deed. Ook wij moeten leren om beter te kijken naar onze hond en eerder in te grijpen.