Voeding- en Suppletie

ORTHOMOLECULAIR VOEDINGSADVIES  voeding en suppletie voor de hond.

” LAAT VOEDING ONS MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN NIET ONZE VOEDING”.

Ofwel: “het creëren van een optimaal biochemisch milieu waarbij cellulaire (herstel)processen alle kansen krijgen. Dit door middel van optimale, gevarieerde en natuurlijke voeding, zo nodig aangevuld met supplementen. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met het individu.

Ik wil je graag helpen met alle vragen omtrent de voeding voor je hond.  Er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel visies dat de gemiddelde eigenaar geen idee meer heeft wat nu het beste is voor de hond. Hoe moet je de samenstelling op de verpakking van het voer lezen? Welke vitamines en mineralen heeft jouw hond nodig? Wat is het verschil tussen brok, blik, kvv of zelf vers samengesteld voer?

Weet jij dat als er op de verpakking “compleet” staat, de voeding helemaal niet compleet hoeft te zijn? Of als er een ingrediënt als zalm op de verpakking staat er vaak geen of een heel klein percentage zalm in de voeding zit? Weet je waar je op moeten letten bij het lezen van de verpakking? Weet jij dat suikerziekte, een te dikke hond, gewrichtsproblemen, een lusteloze hond, een doffe vacht, allergieachtige klachten en zelfs mentale klachten met de voeding te maken kunnen hebben? Weet jij dat medicatie het probleem vaak niet oplost maar met name werkt op symptoombestrijding en de gezondheid ook kan schaden?

Als voedingsdeskundige werk ik onafhankelijk van merk, product en leveranciers. Ik verkoop zelf geen voeding en supplementen. Mijn bedoeling is om jou zo goed mogelijk te helpen om een compleet samengesteld menu voor je hond te adviseren op basis van jouw wensen en op basis van de eigenschappen van je hond. Door mijn kennis als gedragsdeskundige, kynologisch instructeur, trimster en voedingsdeskundige kan ik makkelijk verbanden leggen en zo naar het hele individu kijken.

Een goed uitgebalanceerde voeding kan ziektes, allergieën, maag/darmproblemen en zelfs gedragsproblemen voorkomen of verhelpen, eventueel ondersteunend met supplementen.

Een voedingsadvies is maatwerk omdat jouw hond uniek is! Elk individu heeft zijn eigen erfelijke basis,  energiebehoefte, gebreken. Daarbij speelt de eigenaar en de omgeving ook een rol.

Ik kan je helpen met:

Een voedingscheck

Je hond heeft geen lichamelijke klachten, maar je wil weten of je hond alle voedingstoffen (macro- en micro nutriënten) binnenkrijgt. Daarbij krijg je tips om de voeding compleet te maken of om advies over andere complete voeding te . Naar aanleiding van een vragenlijst die ik je stuur  krijg je eenmalig een advies per mail gestuurd met de informatie die voor jouw hond van belang is.

Kosten: € 50,-

Een voedingsadvies

Je hond heeft geen klachten maar je wil graag een goed samengestelde voeding voor je hond, je wil graag weten wat je je hond voert of je wil klachten voorkomen. Je kan aangeven of je een voorkeur hebt voor een bepaald type voeding. Ik geef aan welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en hoeveel, dit kan bijvoorbeeld in een weekmenu. Per type voeding kan ik een aantal voorbeelden geven die geschikt zijn voor jouw hond. Op verpakkingen staat vaak dat het compleet is, maar is dat wel zo? Qua gezondheid, kennis en bewustwording valt er nog een hoop eer te behalen. Mijn doelstelling is om de gezondheid van zoveel mogelijk honden te verbeteren!  Eenvoudige kortdurende lichamelijke klachten kunnen meegenomen worden in het voedingsplan. Hierbij kan je denken aan jeuk, hotspots, rode huid, bultjes, doffe vacht of bijvoorbeeld oor klachten. Naar aanleiding van een vragenlijst die ik je stuur krijg je een voedingsadvies per mail en hebben we maximaal 4 contactmomenten per mail of per telefoon.

Kosten: € 85,-

Het kan ook dat je vragen hebt over de voeding n.a.v. langdurige dieperliggende lichamelijke en-of mentale klachten.  Denk aan klachten van overige organen, zoals: nieren, blaas, alvleesklier, lever, maag en darmen waardoor pijn, ongemak, ontsteking of allergische reactie is ontstaan. Bij lichamelijke klachten is het belangrijk om samen te werken met je dierenarts of met een specialist. Meestal worden er eerst lichamelijke onderzoeken gedaan. De uitslagen van die onderzoeken zijn voor mij van belang om mijn advies goed te kunnen onderbouwen. Mentale klachten kunnen zijn: angst, agressie, depressie of cognitieve disfuncties.

Naar aanleiding van een vragenlijst, medische gegevens en een (telefonisch)consult stel ik een uitgebreid plan van aanpak samen. Het kan zijn dat er in het plan verschillende voeding- en suppletiemomenten zijn opgenomen die elkaar opvolgen. Of we hebben intensiever contact over de voortgang en het aanpassen van de voeding en suppletie n.a.v. het gehele proces. We hebben in 6 maanden tijd maximaal 10 contactmomenten per mail of telefoon.

Kosten: € 150,-

Een advies over alleen suppletie

Je bent tevreden over de voeding, maar je wil jouw hond ondersteunen met een of meerdere supplementen om klachten te voorkomen of om te ondersteunen bij specifieke klachten. Ik kan je advies geven over maximaal 3 supplementen die de gezondheid van je hond bevorderen.

Kosten: € 45,-

Puppy/Jonge honden begeleiding: combi gedrag, voeding, vacht

Wil je begeleiding bij de opvoeding van je pup, maar heb je ook vragen over voeding en de vachtverzorging?  Ik geef je nuttige tips en voeg ook de nodige literatuur toe. Dit helpt je om sneller keuzes te maken waardoor je geen energie hoeft te steken in het uitzoeken van allerlei ingewikkelde materie, waarbij bijna iedereen wel een mening heeft. Dit traject is fijn als je geen behoefte hebt aan een groepstraining, geen zin hebt in meningen van wie dan ook, maar wel graag met een professional wil sparren over mogelijkheden die bij jouw hond passen. Er zijn namelijk altijd meerdere wegen die naar Rome leiden, maar welke past het beste bij jou en jouw hond?  Natuurlijk altijd gezien vanuit wetenschap en onderzoek! Het traject duurt minimaal 6 tot maximaal 12 maanden waarin je mij al je vragen kan stellen over deze onderwerpen. Behalve een antwoord krijg je ook gedegen achtergrondinformatie (literatuur en onderzoeken) als je daar prijs op stelt. Mijn kennis is onderbouwd door wetenschap en opleiding en uitgebreid met jarenlange ervaring. 

Kosten: € 495,-

Contact: Zo snel mogelijk aan de slag om de gezondheid en/of het gedrag van je hond te verbeteren? Vul het contactformulier in of stuur mij een mail: Jokesauerbreij@gmail.com.